تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 آبان 1400 - 20:52
71 بازدید
کد خبر : 98631

«میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» منتشر شد

«میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» منتشر شد

کتاب «میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» از سوی مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری منتشر شد. به گزارش ایسنا، روابط عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از انتشار کتاب «میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» خبر داده است. این کتاب شامل میراث‌فرهنگی ناملموس ثبت‌شده در فهرست‌های ملی و جهانی از ابتدا تا پایان سال ۱۳۹۹ است که توسط محمدحسن طالبیان،

«میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» منتشر شد

کتاب «میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» از سوی مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری منتشر شد.

به گزارش ایسنا، روابط عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از انتشار کتاب «میراث‌فرهنگی ناملموس ایران» خبر داده است. این کتاب شامل میراث‌فرهنگی ناملموس ثبت‌شده در فهرست‌های ملی و جهانی از ابتدا تا پایان سال ۱۳۹۹ است که توسط محمدحسن طالبیان، مصطفی‌ پورعلی و سیما حدادی در دو فصل شامل ثبت ملی و ثبت میراث‌جهانی به نگارش درآمده است.

ثبت آثار ملی، فهرست معرف میراث‌فرهنگی ناملموس، فهرست در خطر و نیازمند پاسداری ناملموس، میراث‌فرهنگی ناملموس منسوخ، ثبت عناصر میراث‌فرهنگی ناملموس در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس بشری یونسکو، ردیف موسیقی ایران، آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای، نوروز، مراسم زیارت تادئوس مقدس، هنر ساختن و نواختن عود، هنر ساختن نواختن رباب، جشن سده، یلدا و… از موارد مطرح‌شده در این کتاب است.

۲۵۷۹ اثر تا زمان چاپ این کتاب، یعنی تا پایان سال ۱۳۹۹ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده و پاسداری از این آثار از طریق معرفی درست و اثربخش، در قالب مرجعی رسمی و قابل اعتماد، وظیفه همه مردم و به عبارت بهتر صاحبان آن‌ها است.

آن‌چه در کتاب میراث‌فرهنگی ناملموس ایران آورده شده، عناصر فرهنگی ثبت‌شده در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس و عناصر ثبت‌شده در فهرست میراث‌فرهنگی بشری یونسکو است.

این آثار براساس کنوانسیون در پنج گروه اصلی شامل سنت‌ها و اصطلاحات شفاهی از جمله زبان که محملی برای میراث‌فرهنگی ناملموس به شمار می‌رود، هنرهای نمایشی و ورزشی، رسوم اجتماعی، آیین‌های دینی و ملی جشنواره‌ها، دانش و رسوم مربوط به طبیعت و کیهان و مهارت در هنرهای دستی سنتی طبقه‌بندی می‌شوند.

این کتاب به گونه‌ای تدوین شده است که نه تنها برای پژوهشگران و متخصصان، بلکه برای همه علاقه‌مندان قابل استفاده و مراجعه باشد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.