تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 آذر 1400 - 20:09
38 بازدید
کد خبر : 134037

چگونه با سنگ کلیه زندگی کنیم؟

چگونه با سنگ کلیه زندگی کنیم؟

ایسنا/اصفهان یک فوق تخصص کلیه راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه و روش های مواجهه با این بیماری ارائه کرد. مژگان مرتضوی امروز (جمعه-۲۲ اسفندماه) در وبینار علمی که به مناسبت روز جهانی کلیه با عنوان «زندگی خوب با بیماری کلیه» با حضور پزشکان فوق تخصص کلیه و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی

چگونه با سنگ کلیه زندگی کنیم؟

ایسنا/اصفهان یک فوق تخصص کلیه راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه و روش های مواجهه با این بیماری ارائه کرد.

مژگان مرتضوی امروز (جمعه-۲۲ اسفندماه) در وبینار علمی که به مناسبت روز جهانی کلیه با عنوان «زندگی خوب با بیماری کلیه» با حضور پزشکان فوق تخصص کلیه و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، در خصوص بیماری سنگ کلیه و راهکارهای جلوگیری از ابتلا به آن، اظهار کرد: عوامل خطر ابتلا به بیماری سنگ کلیه، غیر از عوامل ژنتیکی، رفتارهای اشتباه در تغذیه و نوع زندگی است.

وی با تاکید برای اینکه کم نوشیدن آب از شایع ترین عوامل ابتلا به سنگ کلیه است، گفت: علت سنگ سازی در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد، اما مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز و نمک نیز از دیگر عوامل ابتلا به سنگ کلیه است.

این پزشک با تاکید براینکه در اغلب مواقع، سنگ ها بی علامت هستند و گاهی نیز ممکن است علامت با درد همراه باشد، تصریح کرد: بسته به محل و اندازه سنگ نوع درد و درمان بیماری متفاوت است. درصورتی که سنگ بزرگ باشد نیاز به مداخله است و گاهی از روش جراحی برای دفع سنگ استفاده می شود.

مرتضوی اضافه کرد: گاهی دردها مربوط به سنگ کلیه نیست که با مراجعه به پزشک باید به راهکار مناسب آن رسید.

وی در پاسخ به این پرسش که چقدر زمان بعد از دفع سنگ نیاز است تا فرد به حالت عادی برسد؟، گفت: کسی که سنگ دفع می کند، باید بررسی شود و البته در افراد مختلف متفاوت است، اما حتما باید آزمایش های خون و ادرار بعد از دفع سنگ انجام شود و بر اساس آن درمان زیر نظر پزشک صورت گیرد تا از سنگ سازی بعدی جلوگیری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: نوشیدن آب سالم به میزان مناسب، کاهش نمک و مصرف کم پروتئین ها به خصوص گوشت قرمز می تواند در جلوگیری از ابتلا به سنگ موثر باشد. کسانی که سابقه حتی یکبار دفع سنگ دارند باید به پزشک مراجعه کرده و تحت بررسی باشند.

مرتضوی با انجام تحقیقی در مرکز تحقیقات بیماری های کلیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اشاره کرد و گفت: در طرحی که مراجعان به مطب را بررسی کرده بود مشخص شد که بیشترین علت بروز سنگ کلیه دفع اگزالات بوده که در چای و نوشابه ها موجود است، به همین منظور توصیه می کنیم چای تا حد امکان کمرنگ نوشیده شود و از مصرف نوشابه ها پرهیز شود.

به گزارش ایسنا، وی توصیه کرد: برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه، به اندازه اینکه حداقل ۲ لیتر ادرار در شبانه روز داشته باشید، آب سالم بنوشید. مصرف نمک طعام و گوشت قرمز را کاهش دهید. از خوردن نوشابه های گازدار و چای پررنگ تا حد امکان پرهیز کنید و در صورت داشتن سابقه بیماری سنگ کلیه حتما به پزشک مراجعه کنید تا رژیم غذایی و دارویی مناسب آغاز شود.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.