تاریخ انتشار : پنجشنبه 26 مهر 1403 - 12:16
14 بازدید
کد خبر : 208416

داروی لوپرامید برای درمان چه مشکلاتی تجویز می شود؟

داروی لوپرامید برای درمان چه مشکلاتی تجویز می شود؟

  برای درمان برخی از مشکلات گوارشی، لوپرامید تجویز می‌شود. این دارو برای درمان اسهال یا کاهش مقدار مدفوع در افرادی که ایلئوستومی دارند موثر است. قرص لوپرامید با تأثیر بر گیرنده‌های مو-افیونی در روده، باعث کاهش حرکت روده و کاهش انقباضات آن می‌شود. این کاربرد قرص لوپرامید باعث می‌شود که مایعات و مواد مغذی،

 

برای درمان برخی از مشکلات گوارشی، لوپرامید تجویز می‌شود. این دارو برای درمان اسهال یا کاهش مقدار مدفوع در افرادی که ایلئوستومی دارند موثر است. قرص لوپرامید با تأثیر بر گیرنده‌های مو-افیونی در روده، باعث کاهش حرکت روده و کاهش انقباضات آن می‌شود. این کاربرد قرص لوپرامید باعث می‌شود که مایعات و مواد مغذی، زمان بیشتری برای جذب به بدن داشته باشند. مصرف این دارو ممکن است با عوارضی مانند خستگی، تب، سردرد و دردهای شکمی همراه باشد. در این شرایط، لازم است که با پزشک متخصص برای تجویز داروی جایگزین مشورت کنید.

 

داروی لوپرامید چیست؟

لوپرامید یا ایموادیوم، دارویی است که برای درمان اسهال، از جمله اسهال کوتاه‌مدت یا ناشی از سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) استفاده می‌شود. همچنین این دارو، برای مدیریت اسهال‌های مکرر یا طولانی‌مدت ناشی از بیماری‌های روده مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و سندرم روده کوتاه مؤثر است. در صورتی که اسهال به‌طور ناگهانی شروع شده باشد، معمولاً طی ۵ تا ۷ روز خود به خود بهبود می‌یابد. در غیر این صورت، این دارو با کاهش سرعت عبور غذا از روده، به بدن کمک می‌کند آب بیشتری از روده جذب کند، به طوری که مدفوع سفت‌تر و دفعات دفع کمتر می‌شود.

اگر شما دارای کولوستومی (زمانی که بخشی از روده از طریق سوراخی در شکم به نام استوما به بیرون هدایت می‌شود) هستید، ممکن است پزشک لوپرامید را برایتان تجویز کند. در این شرایط، در صورت نیاز به کاهش مایعات و مدفوع، دوزهای بالاتری از لوپرامید تجویز خواهد شد، تا مدفوع غلیظ‌تر شده و جریان آن کاهش پیدا کند. این داروی ضد اسهال را می‌توان به همراه سیمتیکون، که برای درمان نفخ و رفلاکس معده استفاده می‌شود، مصرف کرد.

 

متخصص گوارش و کبد پزشکی است که به بررسی مشکلات و بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش و کبد می‌پردازد. پزشکان متخصص در حیطه گوارش به مشکلات اندام‌هایی توجه دارند که در فرایند بلع و دفع کاربرد پیدا می‌کنند. سیستم صفراوی بدن هم که صفرا و آنزیم‌های گوارشی را به روده‌ها می‌رساند، از سوی دکتر گوارش و کبد مورد مطالعه قرار می‌گیرد. پزشکان با تخصص در این زمینه، امکان استفاده از روش‌های متنوعی مانند کولونوسکوپی جهت تشخیص وضعیت بیماران را پیدا می‌کنند. با آگاهی از اینکه تخصص گوارش چیست و چه حیطه‌هایی را پوشش می‌دهد، در زمان بروز مشکلات مربوط به آن می‌توانید به‌موقع به متخصص مراجعه کنید.

 

لوپرامید در چه اَشکال و برندهایی وجود دارد؟

لوپرامید به عنوان یک داروی ضد اسهال، در انواع مختلفی در دسترس است. هر کدام این موارد، با دوزهای خاص و شکل‌های متفاوت به بهبود و درمان اسهال کمک می‌کنند. این داروها شامل قرص، کپسول و شربت هستند و برای استفاده در بزرگسالان و کودکان طراحی شده‌اند. از جمله انواع این دارو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

  • قرص لومیدکس ۲ میلی‌گرم؛ این قرص حاوی ۲ میلی‌گرم لوپرامید است و برای کنترل اسهال در بزرگسالان استفاده می‌شود. نحوه مصرف قرص لوپرامید ۲ برای بزرگسالان، معمولا بین ۲ تا ۸ قرص در روز است.
  • شربت لوپرامید پاک دارو ۱ میلی‌گرم / ۵ میلی‌لیتر؛ شربت لوپرامید برای کودکان یا افرادی که نمی‌توانند قرص مصرف کنند مناسب است. هر ۵ میلی‌لیتر از شربت، حاوی ۱ میلی‌گرم لوپرامید است.
  • کپسول لومیدکس ۲ میلی‌گرم؛ کپسول‌های حاوی ۲ میلی‌گرم لوپرامید بوده و برای تسکین اسهال حاد و مزمن مناسب است. این دارو به سرعت عمل کرده و به کاهش دفعات اسهال کمک می‌کند.
  • قرص آمی لوپرا ۲ میلی‌گرم؛ این قرص‌های ۲ میلی‌گرمی، برای کاهش علائم اسهال به کار می‌روند و معمولاً در موارد حاد تجویز می‌شوند. این قرص لوپرامید، برای کودکان نیز طبق نظر پزشک ممکن است استفاده شود.

انتخاب هر کدام از این محصولات بستگی به شدت بیماری، سن بیمار و توانایی بلع او دارو دارد. با توجه به شرایط فرد، پزشک نوع مناسب داروهایی مانند قرص دل پیچه را برای درمان اسهال تجویز می‌کند. در صورتی که اختلالات گوارشی مانند اسهال حاد یا اسهال مزمن وجود داشته باشد، نیاز به درمان‌های تکمیلی خواهد بود. در این شرایط آزمایش‌های لازم برای فرد تجویز می‌شود. سپس توصیه‌هایی برای داشتن رژیم غذایی خاص یا مصرف آمپول‌های درمانی نیز، در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.

 

تشخیص و درمان بیماری‌های گوارشی و اختلالات مرتبط با معده، کبد، پانکراس، روده کوچک و بزرگ، مجرای صفراوی و مری از وظایف متخصص گوارش و کبد است. این متخصص با استفاده از روش‌های تشخیصی مانند کولونوسکوپی، آندوسکوپی معده، سونوگرافی و آزمایش خون، بیماری‌هایی مانند زخم معده، اسپاسم مری، رفلاکس معده، سندرم روده تحریک‌پذیر، ورم معده، کولیت روده، هپاتیت ویروسی، اسهال، سنگ کیسه صفرا، سیروز کبدی، سرطان کبد، کبد چرب و نارسایی کبدی را تشخیص داده و درمان می‌کند.

بیماری‌هایی مانند سرطان معده، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و عفونت‌های گوارشی نیز از دیگر مواردی هستند که توسط دکتر گوارش و کبد بررسی و درمان می‌شوند. این متخصصان با دقت و تخصص خود به بررسی و مدیریت بیماری‌های پیچیده گوارشی پرداخته و به بیماران خود کمک می‌کنند تا سلامت خود را بازیابند.

اگر با مشکلات گوارشی یا کبدی روبرو هستید، مراجعه به یک متخصص گوارش و کبد ضروری است. این پزشکان با تجربه و دانش خود به شما کمک می‌کنند تا بهترین روش درمان را انتخاب کنید و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید.

 

قرص لوپرامید برای درمان چه مشکلاتی تجویز می‌شود؟

لوپرامید دارویی است که برای کنترل و تسکین علائم اسهال حاد تجویز می‌شود. این دارو به ویژه در بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی روده که دچار اسهال مزمن هستند، استفاده می‌شود. لوپرامید با کاهش سرعت حرکات روده، به توقف اسهال کمک می‌کند. در صورت بروز اسهال مسافرتی یا اختلالات گوارشی، ممکن است پزشک داروهای دیگری نیز برای درمان عارضه در نظر بگیرد. مصرف این داروها با هم، به بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کنند. در نتیجه، بیمار چند روز بعد از مصرف داروهای تجویز شده، شاهد بهبودی وضعیت جسمانی‌اش خواهد بود.

 

قرص لوپرامید برای درمان چه مشکلاتی تجویز می‌شود؟

لوپرامید دارویی است که برای کنترل و تسکین علائم اسهال حاد تجویز می‌شود. این دارو به ویژه در بیماران مبتلا به بیماری‌های التهابی روده که دچار اسهال مزمن هستند، استفاده می‌شود. لوپرامید با کاهش سرعت حرکات روده، به توقف اسهال کمک می‌کند. در صورت بروز اسهال مسافرتی یا اختلالات گوارشی، ممکن است پزشک داروهای دیگری نیز برای درمان عارضه در نظر بگیرد. مصرف این داروها با هم، به بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کنند. در نتیجه، بیمار چند روز بعد از مصرف داروهای تجویز شده، شاهد بهبودی وضعیت جسمانی‌اش خواهد بود.

 

قرص لوپرامید برای کودکان

به کودکان زیر ۱۲ سال لوپرامید ندهید، مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد. در صورت ابتلا به IBS یا اسهال طولانی‌مدت در کودکان ۱۲ تا ۱۷ ساله، طبق دستورات پزشک برای مصرف دارو عمل کنید. برای کودکان ۱۱ ساله و کوچک‌تر نیز، حتماً به توصیه‌های پزشک پایبند باشید. زیرا پزشک با توجه به وزن، سن و علائم کودک، دوز مناسب دارو را مشخص می‌کند. برای فرم خوراکی این محصول، دوز مصرفی به شرح زیر است:

 

  • کودکان ۸ تا ۱۲ ساله با وزن بیش از ۳۰ کیلوگرم: ۲ قاشق چایخوری (۲ میلی‌گرم) ۳ بار در روز
  • کودکان ۶ تا ۸ ساله با وزن ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم: ۲ قاشق چایخوری (۲ میلی‌گرم) ۳ بار در روز
  • کودکان ۲ تا ۵ ساله با وزن ۱۳ تا ۲۰ کیلوگرم: ۱ قاشق چایخوری (۱ میلی‌گرم) ۳ بار در روز

به یاد داشته باشید که مصرف داروها در کودکان، حتماً باید تحت نظر پزشک صورت گیرد و دوز مصرفی بر اساس نیاز و شرایط خاص هر کودک، تنظیم شود.

مصرف قرص لوپرامید در بارداری

مصرف لوپرامید معمولاً در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ زیرا اطلاعات کافی برای تأیید ایمنی آن در این دوران وجود ندارد. اگر باردار هستید، قبل از مصرف لوپرامید با پزشک خود مشورت کنید، تا از فواید و مضرات احتمالی این دارو آگاه شوید. اگر قصد باردار شدن دارید و به طور منظم لوپرامید مصرف می‌کنید نیز، با پزشکتان درباره مصرف این دارو صحبت کنید.

 

مصرف لوپرامید در دوران شیردهی معمولاً مشکلی ندارد. زیرا مقادیر کمی از این دارو به شیر مادر منتقل می‌شود و به طور کلی تاثیری بر روی نوزاد نخواهد داشت. با این حال، اگر نگران تغییراتی در تغذیه نوزاد خود، مانند یبوست یا تحریک‌پذیری غیرعادی او دارید، یا موقع مصرف دارو معده درد را حس می‌کنید، با پزشک متخصص مشورت کنید.

به نقل از مجله سلامت دکتردکتر(https://drdr.ir/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.