ایسنا/مرکزی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی گفت: هم اکنون تنها ۴۰ درصد پستهای اداری استان مرکزی تصدی دارند که آمار بسیار کمی است، در این بخش، این استان در پائینترین حد در بین استانهای کشور قرار دارد.
رقیه یادگاری دوشنبه ۲۸ تیرماه در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت استان مرکزی، سیاستگذاری و ساماندهی نیروی انسانی را یکی از وظایف این شورا دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۹ هزار نفر در ۷۲ دستگاه اجرایی استان مرکزی به جز آموزش و پرورش مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد، قرارداد ۵۷ درصد به صورت رسمی، ۱۳ درصد پیمانی و ۱۸ درصد قراردادی و کار معین، ۱۰ درصد قراردادی کارگری بوده و از نظر جنسیتی حدود ۶۴.۵ درصد را مردان و ۳۵.۵ درصد را نیز بانوان تشکیل میدهند که نشان از روند رو به رشد بکارگیری بانوان در دستگاه های اجرایی استان دارد.
وی بیشترین سنوات خدمتی در استان مرکزی را گروه ۱۰ تا ۲۰ سال بیان کرد و افزود: ۴۰ درصد افراد شاغل در استان ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند که نشانگر تجربه و جوانگرایی در نیروی کادر اداری استان مرکزی دارد.
او بیان کرد: ۴۰ درصد کارکنان دولت در استان با مدرک تحصیلی لیسانس و ۷۱ درصد نیز با مدرک بالاتر از لیسانس به کار اشتغال دارند. هم اکنون تنها ۴۰ درصد پستهای اداری استان مرکزی تصدی دارند که آمار بسیار کمی است. در این بخش، این استان در پائینترین حد در بین استانهای کشور قرار دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی در ادامه گفت: افزایش آمار رسمی نیروی کار و کاهش نیروی انسانی پیمانی و قراردادی کار معین در استان بیانگر ساماندهی نیروی انسانی و افزایش نیروهای رسمی و انضباط اداری و استخدامی است.
وی در ادامه گفت: دولت در طی این سالها تلاش کرده است از طریق فراخوان نیروهایی را در استان جذب کند که منجر به اضافه شدن قرارداد کارگری با ۷.۸ درصد شده و در سال گذشته نیز میزان قرارداد افراد کارمعین استان پنج درصد کم شده است.
او بیان کرد: براساس قانون مدیریت خدمات کشوری باید به ازای هر سه فرد خروجی از دستگاههای اجرایی یک نفر جذب شود. از این رو دستگاههای اجرایی باید به دنبال مجوز استخدام برای نیروهای جدید باشند تا این توازن حفظ و قانون رعایت شود.
یادگاری در ادامه به عدالت جنسیتی در جذب نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: رشد سهم زنان در پستهای مدیریتی و اداری در حال حاضر نسبت به سال ۱۳۹۳ بیانگر رعایت عدالت جنسیتی در دولت و شایسته سالاری با افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی و اداری است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره شهید رجایی در استان بیان کرد: در انتخاب دستگاه های برتر جشنواره شهید رجایی تلاش خواهد شد تا دستگاه هایی که اقدام به خدمات تخصصیتر و به صورت الکترونیکی با تاکید بر تحقق منویات رهبری در نامگذاری شعار سال کرده اند، انتخاب شوند.
او همچنین در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران نیز گفت: جذب ایثارگران و تبدیل وضعیت آنان در ساختار اداری از قراردادی به پیمانی یا از پیمانی به رسمی در قانون بودجه دیده شده است و امسال نگاه ویژه ای با در نظر گرفتن اعتبارات لازم به این مسئله صورت خواهد گرفت که البته در قالب ضوابط خاصی اجرایی خواهد شد.
در ادامه این جلسه معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی نیز گفت: در خصوص تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری استان مرکزی بداخلاقیهای رسانهای صورت گرفت مبنی بر اینکه دولت بنا ندارد این موضوع را اجرایی کند در حالیکه دولت به شدت پیگیر اجرایی شدن آن است.
رضوان گرامی افزود: براساس مواد قانونی موجود، بخشنامههای لازم مبنی بر تغییر وضعیت ایثارگران ابلاغ شده است و بر این اساس با دستگاه های اجرایی مکاتبات لازم صورت گرفته است تا برابر ضوابط و مقررات اعلامی طبق مستنداتی که ایثارگران دارند اقدام کنند.
وی از ذینفعان اجرای این ماده قانونی خواست تا با خودداری از مراجعه به سازمان امور استخدامی کشور از دستگاه اجرایی شاغل در آن که مکلف به اجرای این قانون هستند بخواهند که براساس مقررات، موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران را از طریق جذب اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و گواهی ایثارگری به سرانجام برسانند و هرگونه قصور و کوتاهی متوجه مسئول دستگاه اجرایی مربوطه است.
منبع:ایسنا