بهترین درمان خانگی و دارویی سرفه خلط دار و سرماخوردگی کودکان
سرفه کودکان و سرفه خلط دار از علائم بیماری سرماخوردگی هستند که برای درمان آنها باید از روشهای مختلف استفاده کرد. این بیماری با علائم دیگری مانند: تب، بدن درد، سردرد، سرفه و آبریزش بینی همراه است. احتمال ابتلای کودکان و بزرگسالان به این بیماری به خصوص در فصل سرما بیشتر است. از این
سرفه کودکان و سرفه خلط دار از علائم بیماری سرماخوردگی هستند که برای درمان آنها باید از روشهای مختلف استفاده کرد. این بیماری با علائم دیگری مانند: تب، بدن درد، سردرد، سرفه و آبریزش بینی همراه است. احتمال ابتلای کودکان و بزرگسالان به این بیماری به خصوص در فصل سرما بیشتر است. از این رو باید با نکات بهداشتی و خانگی مانند استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه و نوشیدن مایعات زیاد را رعایت کرد.
اما طول درمان سرماخوردگی چقدر است؟ یا آیا این بیماری درمان سریع دارد؟ برای اینکه به این سوالات پاسخ دهیم و علائم متداول سرماخوردگی را عنوان کنیم تا انتهای متن همراه ما باشید.
سرماخوردگی چیست؟
سرماخوردگی یک عفونت ویروسی خفیف و شایع است که معمولاً بر دستگاه تنفسی فوقانی تأثیر میگذارد. عامل بیماری سرماخوردگی معمولاً ویروسهایی مانند راینوویروسها هستند و میتوانند از فردی به فرد دیگر از طریق تماس نزدیک، عطسه یا سرفه منتقل شوند. علائم سرماخوردگی معمولاً شامل احتقان بینی، گلودرد، سرفه، عطسه، سردرد و تب خفیف است.
مدت زمان سرماخوردگی معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز است و در برخی موارد ممکن است علائم تا دو هفته ادامه یابد. معمولا درمان این بیماری شامل استراحت، مصرف مایعات کافی و استفاده از داروهای مسکن برای کاهش علائم است.
برای پیشگیری از سرماخوردگی، شستن دستها بهطور منظم، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار و تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب و ویتامینها توصیه میشود. شناخت و مدیریت علائم این بیماری میتواند به تسریع بهبودی کمک کند و از بروز عوارض جلوگیری نماید. بررسی و درمان سرماخوردگی، توسط متخصص گوش، حلق و بینی انجام میشود.
سرماخوردگی چه علائمی دارد؟
علائم سرماخوردگی برای افراد با شرایط مختلفی نمایان میشود. نشانههای سرماخوردگی به طور معمول بین دو تا سه روز نمایان میشود. اما بعضی از علائم در افراد به صورت مشترک دیده میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
- احتقان بینی و آبریزش بینی
- عطسهکردن
- گلودرد
- گوشدرد
- گرفتگی صدا
- سرفهکردن
- احساس خستگی و ناخوش بودن
- بدن درد سرماخوردگی
- تب و لرز
- وزوز گوش
- ازدستدادن تعادل
- عفونت گوش میانی
- احساس سرگیجه
- متورمشدن گوش خارجی
- خارش و سوزش چشم
- وجود مشکل در تنفس
- سردرد
- عرق سرد
- حساسیت به نور
- متورمشدن غدد لنفاوی
- احساس ناراحتی در قفسه سینه
- سرماخوردگی چشم
- احساس فشار و عفونت در سینوسها
- التهاب قرنیه
- داشتن تب یا بالابودن دمای بدن
- احساس درد شدید در ماهیچهها
- ازدستدادن حس چشایی و اختلال بویایی
- احساس فشار در قسمت گوش و صورت
شدت علائم سرماخوردگی در بزرگسالان و کودکان با تغییرات همراه است. از این رو باید به موقع به پزشک مراجعه کنید تا علائم بررسی شده و دارو مناسب تجویز شود.
طول دوره سرماخوردگی چقدر است؟
طول درمان سرماخوردگی بین پنج تا هفت روز است. افرادی که به سرماخوردگی مبتلا میشوند باید مراقبتهای ویژه ای انجام دهند تا سریع تر بهبود پیدا کنند. اما مدت زمان بیماری کودکان میتواند تا دو هفته هم باشد. بیمار از یک روز قبل از بروز علائم ناقل بوده و میتواند بیماری را انتقال دهد.
تشخیص سرماخوردگی
در بعضی از مواقع تشخیص سرماخوردگی با سایر بیماریها مانند آنفولانزا و کرونا سخت تر است. عطسه، سرفه، بیحسی و کرختی، آبریزش، انسداد بینی و گلودرد از شایعترین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است اما برای اینکه بتوان سرماخوردگی را تشخیص داد باید به پزشک مراجعه کرد.
البته که این بیماری به طور معمول تا یک هفته پس از علائم بهبود پیدا میکند. اما سرماخوردگی چگونه منتقل میشود؟ از معمولترین راههایی که منجر به انتقال سرماخوردگی میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لمس پوست فرد ناقل
- تنفس ریز قطرات سرماخوردگی در هنگام عطسه یا سرفه فرد بیمار
- استفادهنکردن از ماسک در هنگام سرماخوردگی
- استفاده از وسایل شخصی فرد بیمار مانند لیوان، حوله
- داشتن ارتباط نزدیک با فرد بیمار، در یک مکان سرپوشیده
البته راههای دیگری هم برای انتقال بیماری وجود دارد اما موارد گفته شده جزو شایعترین آنها است. همچنین دقت داشته باشید که کودکان به علت سیستم ایمنی بدن ضعیفتری که دارند احتمال سرماخوردگی بیشتر هم دارند.
علائم سرماخوردگی کودکان
آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب، بیقراری و بیاشتهایی، از علائم سرماخوردگی کودکان هستند. این علائم نگرانکننده نیستند و در عرض یک هفته از بین میروند. معمولا، سرفهها آسیبی به ریهها وارد نمیکنند اما قرار گرفتن در معرض هوای سرد، شدت آن را بیشتر میکند. هرچند، اگر مشکلات تنفسی مانند خسخس یا نفسکشیدن بلند، ظهور نقاط و زخمهای قرمز روی پوست، تب کودکان پنجروزه یا بیشتر و درد شدید در گوش، باید به پزشک مراجعه کرد. علائم دیگر سرماخوردگی کودکان، شامل موارد زیر است:
- ناتوانی در بلع
- درد سینه
- تب
- گلو درد
- سردرد
- خستگی
- نفسکشیدن بلند
- ظهور نقاط و زخمهای قرمز روی پوست
- تبی پنجروزه یا بیشتر و درماننشدنی
- وجود درد در گوش، سر یا گلو
- ناتوانی و دشواری در بلع
- تورم غدد گردن
- درد گوش
- بیاشتهایی
دقت داشته باشید که سرفه طولانی میتواند تا یک ماه هم طول بکشد. از این رو اگر با مصرف داروهای ضد سرفه علائم بهبود نمایان نشد، باید برای مراقبتهای بیشتر از دستگاه تنفسی به پزشک عفونی و متخصص اطفال مراجعه کنید.
دلایل سرماخوردگی کودکان
عوامل ویروسی یکی از اصلیترین دلایل سرماخوردگی کودکان است. ویروسها میتوانند از افراد مختلف به کودکان و نوزادان منتقل شود. با نفوذ ویروس به بدن احتمال تشدید بیماری وجود دارد. از این رو با ورود ویروس به بدن کودکان پوشش محافظ بینی و گلو و سیستم ایمنی کودک، دچار اختلال میشود. همچنین این روند بیماری با گلودرد، سردرد و مشکل در تنفس رخ میدهد.
اما مهمترین دلایل سرماخوردگی کودکان عبارتند از:
- ویروسهای رینوویروس (Rhinovirus)؛ آلرژیهای فصلی
- ویروس کرونا (Coronavirus)؛ تغییرات دما و هوا
- ویروس سینسیشیال تنفسی (Respiratory Syncytial Virus – RSV ؛ تماس با آلایندهها و مواد تحریککننده محیطی
- آدنو ویروس (Adenovirus)؛ استرس و خستگی زیاد
- ویروس آنفولانزا (Influenza Virus)؛ سیستم ایمنی ضعیف
این ویروسها میتوانند شرایط بیماری را تشدید کنند تا سرماخوردگی کودکان بیشتر طول کشد.
پیشگیری از سرماخوردگی کودکان
احتمال سرماخوردگی کودکان به نسبت بزرگسالان بیشتر است. دلیل آن هم میتواند سیستم ایمنی ضعیف تر باشد. اما با آموزشهای مختلف به کودکان میتوان از بروز سرماخوردگی جلوگیری کرد. نکات پیشگیری از سرماخوردگی به شرح زیر هستند:
- دستهای کودک را زیاد بشویید. شست و شوی دستها باعث میشود تا هنگام غذا خوردن و خوراکیها ویروس به بدن انتقال پیدا نکند.
- استفاده از مکملهای ویتامین D و C میتواند به تقویت بدن و دوری از بیماری کمک کند.
- در محیط عمومی که میدانید احتمال بیماری وجود دارد؛ از حضور کودک ممانعت کنید یا ماسک را فراموش نکنید.
همچنین توصیه میشود که از تماس و معاشرت کودک با افراد سرماخورده جلوگیری کرد.
علت سرفه خلط دار
در بعضی از مواقع سرفه خلط دار در سرماخوردگی کودکان و بزرگسالان به مدت طولانی رخ میدهد. اما علت سرفه خلط دار چیست؟
سرفه خلط دار نشانهای است که میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد و معمولاً نشاندهنده وجود مشکلاتی در دستگاه تنفسی است. این نوع سرفه معمولاً به همراه تولید خلط یا مایعات سینهای است و میتواند ناشی از عفونتهای تنفسی، آلرژیها، یا بیماریهای مزمن باشد.
یکی از شایعترین علل سرفههای خلط دار، عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا است. در این موارد بدن به منظور از بین بردن عفونت، خلط تولید میکند که میتواند منجر به سرفه شود. علت دیگر این نوع سرفه، عفونتهای باکتریایی مانند برونشیت است که التهاب در مجاری تنفسی را به دنبال دارد.
درمان دارویی و خانگی سرفه خلط دار چیست؟
برای درمان سرفه خلط دار نیاز است که از روشها دارویی و خانگی بهرهمند شد. کودکان و بزرگسالانی که سرفههای خلط دار دارند باید ابتدا توسط پزشک متخصص معاینه شوند تا با بررسیهای اولیه بتوان میزان التهاب و عفونت را بررسی کرد. اما متداولترین روشهای دارو درمانی سرفه خلط دار عبارتند از:
- آنتیهیستامین
- داروهای ضداحتقان
- پروسپان
- اکسپکتورانت
همچنین روشهای درمان خانگی سرفه خلط دار عبارتند از:
- آبرسانی به بدن
- مرطوبکردن هوا
- گرم نگهداشتن بدن
- غرغره سرم نمکی و آب نمک
- مصرف عسل برای سرفه خلط دار
دقت داشته باشید که برای درمان سرماخوردگی بزرگسالان و سرماخوردگی کودکان نیاز است که به پزشک متخصص مراجعه کرد. اگر علائم تب، سرفه خشک، بدن درد، سردرد یا سرفه خلط دار را دارید باید به پزشک اطفال برای کودکان و پزشک عفونی برای بزرگسال مراجعه کنید. اما چگونه از بهترین متخصصهای کشور نوبت دریافت کرد؟
برای نوبت گرفتن از بهترین متخصصها میتوانید به سامانه نوبت دهی دکتردکتر مراجعه کنید. دکتردکتر یک سایت نوبت دهی آنلاین پزشکان است که شما را برای دریافت نوبت از بهترین متخصصها همراهی میکند. کافی است که به سایت نوبت آنلاین دکتردکتر به آدرس https://drdr.ir/ مراجعه کنید تا از پزشکان متخصص سراسر کشور مشاوره تلفنی و ملاقات حضوری دریافت کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰