مزایا و عوارض قرص و مکمل پروبیوتیک و تاثیر آن روی بدن انسان
پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهای زندهای هستند که اثرات مفیدی بر بدن دارند. با مصرف مکمل پروبیوتیک هم میتوانید راهی برای ورودشان به بدن باز کنید. مکملها و انواع قرص پروبیوتیک به ذخیره باکتریهای مفید بدن کمک میکنند و باعث میشوند که بدن در مقابل انواع عفونتها قویتر عمل کند. باکتریهای مفید به تقویت سیستم
پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهای زندهای هستند که اثرات مفیدی بر بدن دارند. با مصرف مکمل پروبیوتیک هم میتوانید راهی برای ورودشان به بدن باز کنید. مکملها و انواع قرص پروبیوتیک به ذخیره باکتریهای مفید بدن کمک میکنند و باعث میشوند که بدن در مقابل انواع عفونتها قویتر عمل کند. باکتریهای مفید به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و در درمان عفونتهای قارچی یا کاهش آلرژی هم نقش دارند. حضور این مواد برای عملکرد بهتر روده و سلامت دستگاه گوارش هم ضروری است.
پروبیوتیک چیست و چه نقشی در بدن دارد؟
پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای زندهای هستند که میتوانند اثرات مفیدی روی بدن بگذارند. بدن هر انسان، خانه تعداد کثیری از میکروارگانیسمها است. در واقع، این میکروارگانیسمها با ما زندگی و به پیشبرد عملکردهای بدن و سلامتمان کمک میکنند. تمام میکروارگانیسمها برای بدن مفید نیستند، اما باکتریهای مفیدی مانند پروبیوتیکها در کنترل بسیاری از مشکلات بدن نقش دارند. محصولات پروبیوتیک حاوی انواع منتخب و مفیدی از باکتریها هستند. انواع مکمل پروبیوتیک هم برای ورود باکتریهای مفید به بدن طراحی شده و در دسترس هستند. اشکال و قالبهای متنوعی از آنها هم قابل مصرف و استفاده است.
مکمل پروبیوتیک چیست؟
مکمل پروبیوتیک محصولاتی است که در قالب قرص، کپسول یا پودر و حتی شربت در بازار عرضه میشوند. این مکملها به منظور افزایش تعداد باکتریهای مفید روده و بهبود عملکرد دستگاه گوارش مصرف میشوند. گاهی اوقات، بهخاطر ابتلا به برخی بیماریها یا وجود استرس در زندگی و تغذیه نامناسب، باکتریهای مفید روده از بین میروند و تعادلشان به هم میخورد. در این صورت، مصرف مکملها راهی برای جبران این وضعیت خواهد بود. با مکملهای پروبیوتیک، سیستم ایمنی هم تقویت میشود و بدن میتواند با عوامل بیماریزا مبارزه کند. پروبیوتیکها نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند و برای مثال، به کاهش التهابات مختلف هم کمک میکنند. بنابراین، مصرف مکمل و قرص پروبیوتیک میتواند ایده جذابی برای کمک به سلامتی جسمی باشد. برای مصرف مکملهای پروبیوتیک باید نظر دکتر گوارش را جویا شوید.
کاربرد و موارد مصرف مکمل پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیکها میتوانند تعادل باکتریهای مفید در بدن را حفظ کنند و مانع از کمبود میکروبهای مطلوب در میکروبیوم روده شوند. تمام این محصولات شبیه به هم نیستند و انواع پروبیوتیک در قرصها و مواد مختلف موجود در بازار وجود دارند. در ادامه، از کاربردهای مختلف محصولات پروبیوتیک برای بدن خواهیم گفت. یادتان باشد که سرخودانه، اقدام به مصرف هیچ مکمل و دارویی نکنید. در این مسیر، از کمک دکتر تغذیه و متخصصان گوارش بهره ببرید.
در رشته تغذیه، درباره اثرات غذا و تغذیه بر سلامت صحبت میشود. فارغالتحصیلان این رشته درک و دانش بالایی از نقش مواد مغذی و اثرات آنها بر بردن دارند. این کارشناسان که بهعنوان دکتر تغذیه شناخته میشوند، وظیفه دارند تا بین مواد غذایی مصرف و تناسب فیزیکی افراد، تعادل برقرار کنند.
بهترین زمان مصرف داروی پروبیوتیک چهموقع است؟
بسیاری از مردم پروبیوتیکها را به عنوان بخشی از رژیم غذایی منظم خود مصرف میکنند. اگر ماست پروبیوتیک یا دوغ کفیر استفاده میکنید، نیازتان برطرف میشود و احتمالاً احتیاجی به مصرف مکملها نخواهید داشت. در هر حال، اگر مکمل پروبیوتیک را ۳۰ دقیقه پیش از غذا مصرف کنید، اثرگذاری بیشتر و بهتری روی روند هاضمه و گوارش غذا خواهد داشت.
آیا مکمل پروبیوتیک با داروهای دیگر تداخل دارد؟
در مصرف هر مکملی باید به تداخل با داروها و قرصهای مصرفی دیگر دقت کنید. اگر دارویی با مکمل پروبیوتیک تداخل داشته باشد، اثرگذاری آن کم میشود و عوارض احتمالاً ناخوشایندی به همراه میآورد. از جمله داروهایی که با پروبیوتیکها تداخل دارند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- آنتیبیوتیکها
- کلوتریمازول
- کتوکونازول
- گریزئوفولوین
- نیستاتین
در زمان تجویز دکتر، فهرستی از تمام داروهای مورد استفاده خود (از جمله داروهای تجویزی/بدون نسخه و محصولات گیاهی) را در اختیار او قرار دهید تا به نتیجهگیری درباره تجویز مکمل برسد.
چه افرادی نمیتوانند از قرص پروبیوتیک استفاده کنند؟
کسانی که از سلامت عمومی خوبی برخوردارند، مشکلی بابت مصرف مکمل پروبیوتیک ندارند. اما برخی از افراد باید در این زمینه جانب احتیاط را رعایت کنند. اگر در دسته افراد زیر هستید، نباید بهسراغ مصرف این مکملها بروید:
- نوزادان نارس و یا بیمار
- افراد با سیستم ایمنی ضعیف
- افراد مبتلا به عفونتهای شدید
- اشخاص مبتلا به بیماریهای التهابی روده شدید
برخی از پروبیوتیکها حاوی پروتئین شیر هستند و در بعضی افراد واکنشهای آلرژیک به وجود میآورند. بنابراین حواستان به این موارد احتیاط باشد و اگر در زمان مصرف، علامتهایی مانند تب، لرز، درد عضلانی یا تورم احساس کردید، مصرف مکمل را قطع و با پزشک خود، درباره این وضعیت صحبت کنید.
پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی به ارزیابی وضعیت بدن و ارائه برنامه غذایی متناسب برای هر فرد کمک میکند. این متخصص با مشاوره غذایی و بررسی مشکلات تغذیهای همچون چاقی، لاغری، دیابت و بیماریهای قلبی، به بهبود سلامت عمومی و ارتقاء کیفیت زندگی بیماران میپردازد.
دکتر تغذیه با دانش دقیق در زمینه کالری، فیبر، ویتامینها و مواد مغذی، برنامهای شخصیسازی شده برای هر بیمار تنظیم میکند. برنامههای او شامل رژیم لاغری و چاقی، تنظیم وزن و تناسب اندام، بهبود عملکرد گوارشی و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با تغذیه میشود.
برای مصرف مکمل پروبیوتیک با چه دکتری مشورت کنید؟
اگر قصد استفاده از مکمل پروبیوتیک را دارید، باید زیر نظر پزشک اقدام به مصرف کنید. برای دریافت مشاورههای لازم هم نیاز به مراجعه به دکتر تغذیه یا متخصص گوارش دارید. دکتر تغذیه به خوبی میداند که تخصص تغذیه چیست و با شناخت دقیقی که نسبت به مواد لازم برای بهبود گوارش و این سیستم دارد، مکملهای مناسبی را در اختیارتان قرار میدهد. دکتر گوارش هم با بررسی وضعیت بدن شما میتواند قرص پروبیوتیک یا محصولات دیگر آن را تجویز کند. برای اینکه بدانید مکمل پروبیوتیک چیست و بهترین نوع آن را از پزشک دریافت کنید، به سامانه دکتردکتر بروید. در این سامانه اینترنتی، فهرست کاملی از پزشکان با تخصصهای مختلف وجود دارد. در ضمن، نظرات بیماران پیشین آنها و امتیازاتشان هم ثبت شده است. با شناسایی، هریک از این پزشکان میتوانید بهترین متخصص را برای مراجعه و دریافت مکمل مناسب انتخاب کنید.
برگرفته از مجله سلامت دکتردکتر(https://drdr.ir/mag/probiotic-supplement/)
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰